Deprecated: Required parameter $args follows optional parameter $depth in /customers/1/0/7/kropposjal.com/httpd.www/wp-content/themes/oceanwp/inc/walker/menu-walker.php on line 360 Deprecated: Required parameter $output follows optional parameter $depth in /customers/1/0/7/kropposjal.com/httpd.www/wp-content/themes/oceanwp/inc/walker/menu-walker.php on line 360 Behandlingar – Kropp & Själ

Behandlingar

Homeopati

Homeopati är en gammal läkeprincip som tar hänsyn till hela människan och stärker kroppens eget försvar samt självläkningsförmåga. Lämplig för både kroniska och akuta besvär.

Ljusakupunktur

Ljusakupunktur är akupunktur utan nålar – Moxaljus. Moxabehandlingen balanserar kroppens energi system och aktiverar kroppens förmåga till självläkning. Lämplig för rygg och axel besvär, utbrändhet, mensproblem, cirkulationsbesvär, magtarm problem mm

Bioresonansterapi

Har du pollen, pälsdjursallergi eller någon överkänslighet så är detta något för dig. Behandlingen är smärtfri och mycket effektiv vid olika typer av allergier, magtarmproblem, pms/klimakteriebesvär, virus/bakterie, sköldkörtelbesvär mm.

Homeopati

Homeopati är en gammal läkeprincip som tar hänsyn till hela människan. I stället för att behandla symtomen, stärker homeopatin kroppens eget försvar och självläkningsförmåga.

Homeopatin bygger på den uppfattningen som redan “medicinens fader” Hippokrates företrädde att lika botar lika. Men det var först vid 1800-talets början som denna teori omsattes i praktik på ett organiserat sätt av den tyske läkaren Samuel Hahnemann (1755 – 1843).

Hahnemann upplevde att han som läkare med de då gängse behandlings-metoderna riskerade att skada patienterna mer än att gagna dem. Hans målsättning var att finna en metod för att bota människor på ett skonsamt och biverkningsfritt sätt.

Homeopatiska läkemedel framställs genom en speciell potenseringsprocess av substanser från växt- och djur- och mineralriket. Bland alternativa behandlings-former är homeopatin den största i Europa. 40% av de holländska läkarna och drygt 30% av tyska och franska läkare använder sig av homeopatiska mediciner.

I Storbrittanien har homeopatin en stark ställning. Där finns f n fem homeopatiska sjukhus. I Sverige har homeopatin länge fört en tynande tillvaro. Men homeopati är framtidens medicin. Det finns idag många hundra kliniska studier, publicerade i ansedda medicinska tidskrifter som visar att homeopatisk behandling har effekt mot många sjukdomar.

Enligt homeopatins synsätt är en sjukdom ett uttryck för en obalans hos individen. Är kroppens eget försvar tillsäckligt starkt klarar människan att återfå balans och bli frisk på egen hand. Är däremot kroppens försvarsmekanism försvagad behövs yttre hjälp för att återfå balans och bli frisk.

Målsättningen med den homeopatiska behandlingen är att “knuffa igång” kroppens egen självläkningsförmåga. Genom att stimulera kroppen på ett milt sätt, vid ett eller flera tillfällen, uppnås balans, så att resultatet blir en frisk människa. Homeopater behandlar människor med de flesta sjukdomar, fysiska såväl som psykiska. Både akuta och kroniska sjukdomar behandlas.

Allt fler sjukdomar börjar vara resistenta (motståndskraftiga) mot de flesta västerländska mediciner, på grund av att man inom den “traditionella sjukvården” bara försöker ta bort symtomen och inte försöker komma tillrätta med de grundläggande störningarna i kroppens balans. Mer än 40.000 människor i Sverige blir varje år inlagda på sjukhus för biverkningar av sina traditionella mediciner, en samhällskostnad som motsvarar ungefär 650 miljoner kronor varje år.

Ljusakupunktur

Ljusakupunktur

Akupunktur utan nålar med Moxaljus. Det bygger på den flertusenåriga kinesiska hälsofilosofin om att förebygga sjukdom genom att tillföra energi till kroppen och att obalanser i energisystemet är orsak till de flesta sjukdoms-tillstånden.

Behandlingen sker med ett speciellt ljus som kallas moxaljus. Ljuset verkar på cellnivå och påverkar kroppens elektromagnetiska transportsystem. Målet med moxabehandling är att balansera kroppens energisystem och att aktivera kroppens egen förmåga till självläkning. Människan kan bli frisk och stark av sin egen inneboende självläkande förmåga om hon bara får de rätta impulserna.

Exempel på olika behandlingsområden: Utbrändhet, migrän, yrsel, rygg/axel- och nackvärk. Idrottsskador (muskel-, sen- och ledinflammationer, svullnader, tennisarm etc). Ofrivillig barnlöshet, mensbesvär, övergångsbesvär, mag- och tarmbesvär. Psoriasis, cirkulationsproblem, astma och luftvägsproblem.

Bioresonansterapi

Bioresonansterapi

Har du pollen, pälsdjursallergi eller någon överkänslighet så är bioresonansterapi något att prova. Allergi är kroppens reaktion på ett ämne som vi inte tål eller är överkänslig mot. Kroppens celler har olika frekvenser, precis som allt annat i naturen. När vi utsätts för ett allergiframkallande ämne börjar cellerna svänga efter ett visst mönster för att försvara sig. Dessa svängningar kan orsaka besvär som tex utslag, nässelfeber, snuva, klåda, huvudvärk eller magproblem.

Vi registrerar de störande svängningarna med en elektromedicinsk utrustning som kallas Bicom (Biological Computer), via elektroder som placeras bla i händerna. Bicom apparaten spegelvänder dessa svängningar och för tillbaka dem till kroppen. Det kan också liknas med två vågor som möts i havet tar ut varandra. Lika botar lika.

Behandlingen är smärtfri och mycket effektiv vid olika typer av allergier,  pms/klimakteriebesvär, magtarmproblem, virus/bakterie, sköldkörtelbesvär mm. Funderar du på att sluta röka eller snusa är Bicom till stor hjälp.

Har du frågor om någon behandlingstyp eller funderar du på vad just du behöver. Hör av dig till mig så hjälper jag dig.